Meesterlijk Sneekers

EXPOSITIE MEESTERLIJK SNEEKERS
september 2018 Atrium Sneek
NIEUW*NIEUW*NIEUW*
Oproep! Kies jouw portret!
Vanaf vandaag is het mogelijk om zelf iemand aan te dragen die geschilderd kan gaan worden voor de expositie Meesterlijk Sneekers.
T/m 30 april kan er gestemd worden. Degene met de meeste stemmen wordt geportretteerd en opgenomen in de expositie en het boek!
Het is uiteraard de bedoeling dat het iemand uit de Sneker gemeenschap is. Hoeft er niet perse geboren en getogen te zijn, maar moet wel een duidelijke band met Sneek hebben.
Stuur een pb met foto, korte info en toestemming van de persoon zelf voor de stempagina.

Meesterlijk Sneekers

Haar oprechte interesse in mensen inspireerde beeldend kunstenares Imke Meester tot haar project waarin het samenbrengen van mensen centraal staat. Zij heeft hiervoor een verrassende invalshoek gekozen die de tongen los zal maken.

Kunstenaar: Imke Meester

Datum: 1 t/m 30 september 2018
Tijdstip: Details volgen
Locatie: Kunstencentrum Atrium Sneek

Bijzonderheden: Dit project is een initiatief van Imke Meester dat zij organiseert in samenwerking met De dames Stoker. Haar boek, Meesterlijk Sneekers, wordt geschreven door Afke Henni en geïllustreerd met foto’s van Almar Setz.
Fotografie: Almar Setz

Uitgebreide beschrijving

Meesterlijk Sneekers
Meesterlijk Sneekers vertelt het verhaal van de beeldend kunstenares die haar hart aan Sneek heeft verpand. Ze vond er niet alleen de liefde van haar leven, maar ook haar passie voor de beeldende kunst. Dankbaar voor wat Sneek haar bracht zoekt Imke Meester nu, via haar kunst, de verbinding met de inwoners van deze stad. Sneek heeft, volgens de kunstenares, een ‘mienskip’    ( -gemeenschap- in het Fries, thema van de culturele hoofdstad 2018) om trots op te zijn! Eén uit duizenden die het verdient om eens flink in de schijnwerpers te staan. En wat is een beter podium dan Culturele Hoofdstad van Europa?
De expositie
In het kader van de mienskip kiest Imke Meester ervoor om haar project voor en door Sneekers te realiseren. Een eerbetoon aan de Sneeker samenleving waarin de mens centraal staat. Kijk via de ogen van de kunstares naar de vele boeiende, ontroerende, sprankelende portretten van gezichten die de samenleving kleuren. Een spraakmakende expositie met groot formaat realistisch geschilderde portretten in traditionele stijl, met als kers op de taart de realisatie van een hedendaags portret sculptuur in 3d, die tijdens de expositie groeit en waaraan bezoekers een belangrijke bijdrage leveren door er een onderdeel van te worden.
Het boek
Deze expositie is zo bijzonder dat het traject ernaar toe, als ook de inhoud nadere toelichting verdient in een prachtig geïllustreerd kunstboek dat met alle aandacht en liefde is vervaardigd. Enthousiast verzorgt schrijfster Afke Henni alle beschrijvingen.  Almar Setz legt zich op zijn eigen bekende wijze toe op de fotografie. Het indrukwekkende kunstboek is vanaf 1 september 2018 verkrijgbaar via onze website, de expositie en in boekhandels. U kunt uw exemplaar nu echter al bestellen via onze website!
Bent u nieuwsgierig op welke wijze u kunt bijdragen aan dit project over de mienskip van Sneek? Wij nodigen u van harte uit om contact op te nemen en te kijken wat wij hierin samen kunnen betekenen. Biedt onderstaand keuzepalet u reeds voldoende inzicht, dan zien wij uw bijdrage met veel belangstelling en dankbaarheid tegemoet:
N.B. Iedereen die een bijdrage levert vernoemen wij tijdens de expositie Meesterlijk Sneekers én in het gelijknamige boek.
PALET 1 € 10,00
Persoonlijk bedankje Imke Meester (schriftelijk)
PALET 2 € 25,00
Uitnodiging officiële opening expositie Meesterlijk Sneekers
PALET 3 € 50,00
Uitnodiging besloten afronding expositie Meesterlijk Sneekers (Met uitreiking kunststukken)
PALET 4 € 75,00
Rondleiding tijdens de expositie Meesterlijk Sneekers door Imke Meester
PALET 5 € 100,00 (MEEST POPULAIR)
Gesigneerd exemplaar boek Meesterlijk Sneekers
PALET 6 € 150,00
Combinatie van paletten1, 2, 3 en 5
PALET 7 Donatie naar uw hart van  € …………
BOEK MEESTERLIJK SNEEKERS  verkrijgbaar vanaf 1 sept. 2018  via onze site, tijdens de expositie en de boekhandel. Reserveren kan ook.
Klik hier om te bestellen
U draagt het initiatief van Imke Meester een warm hart toe maar wenst een ander bedrag te doneren? Stuur ons uw gegevens via de offerteknop en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
Contactinformatie:
· Imke Meester – initiatiefneemster en organisatie 06-25443914, imke.meester@hetnet.nl
· Annemieke Steemers – organisatie 06-53400788, annemieke@dedamesstoker.nl