Nieuws

strijd

Wat is er een hoop gaande in de wereld op dit moment. En telkens valt me op dat ondanks dat ik denk dat mijn beelden voornamelijk betrekking hebben op mijn eigen gevoelsleven,
het gek genoeg naadloos aansluit bij de situatie om me heen. Wat eigenlijk ook wel weer zeer logisch is nu ik het zo op tik. Ik leef immers in diezelfde situatie, al zou ik het soms graag anders zien.
Het beeld dat ik zojuist heb afgemaakt is daar een mooi voorbeeld van. Het leven, en relaties in het bijzonder, gaan lang niet altijd over een kabbelend beekje. Alles staat volcontinu bol van de dualiteit. Zwart/wit, man/vrouw, goed/slecht, aantrekken/afstoten, licht/donker, rijk/arm en ga zo maar door. Daar een beetje fatsoenlijk doorheen zien te laveren is een hele opgave en uiteindelijk was ik er schijtziek en doodmoe van.
En frustraties, pijn en woede laten zich dan wonderwel met heel veel geduld vormen in een wassen beeld. Minitieus gepriegel op de vierkante milimeter gaat hand in hand samen met het verwoesten van een keukenmuur met het rechterbeen…over dualiteit gesproken. Het lijden en de kunst, ik begin het een beetje te snappen.
Het beeld is nu klaar, het gevoel zit nu daarin en ik kan weer verder naar de volgende stap. En dan zie ik ineens om me heen die synchroniteit. Hoor ik van zoveel mensen soortgelijke verhalen,
de worsteling met het leven. Het is bijna overleven geworden. Iedereen die ik spreek is er ook zo klaar mee! En op het wereldtoneel is het al niet anders, de media staat er bol van. Dualiteit, recht in onze snufferd. Het is de hoogste tijd dat we weer 1 worden.

2 Comments to “strijd”

  1. Mooi beeld. Ik heb de foto’s wel een paar keer moeten bekijken om zeker te weten dat het hetzelfde beeld is op ieder plaatje.
    Ieder beeld is een beeld op zich.
    Prachtig, die strijd. Om dat zo te kunnen verbeelden. Geweldig hoor.

  2. wat een prachtig beeld…. en een hele mooie tekst… ik ervaar het zelfde gevoel…. wat is het leven soms een strijd…