Nieuws

Overvloed

Ineens komt er van alles tegelijk op je pad. De dagelijkse beslommeringen nemen natuurlijk hun tijd in beslag, en naar mijn gevoel teveel. Ik wil eigenlijk alleen met de leuke inspirerende bezigheden in de weer zijn. Maar aan de andere kant, van heel vervelende zaken komt soms ook inspiratie…

Wat sowieso tijd in beslag neemt zijn de kippen. Prachtig om te zien dat gescharrel om het huis. Het plan was vorig jaar om 3 a 4 kippen te nemen, geen haan erbij, het is puur voor de leuk en nog wat eitjes op de koop toe. De realiteit loopt zoals dat bij ons gebruikelijk dreigt te worden finaal uit de klauwen.

Al na een paar dagen was er een nieuwe kip op het erf gekomen die enorm haar best deed om erbij te mogen. Gezien haar kleur( zwart) en illegale status kreeg ze al gauw de naam “Toon”. Na 4 weken in storm en regen in de bomen vlak bij het hok gebivakkeerd te hebben mocht ze eindelijk van de anderen mee op stok. Ik heb staan juichen want ik vond het maar zielig natuurlijk, die status aparte.

Het zelf gemaakte hok achtte ik echter toch wat te klein voor de komende wintermaanden, er moest ook een soort “buitenhok” bij komen. Via marktplaats een heel leuk kneuterig hok met rode dakpannen gevonden, het moest nog wel ergens ver weg vandaan gehaald worden. Met het 180cm hoge hok op de kar achter de auto waren we net Pipo en Mammalou op reis, behoorlijke windstoten maakten het een extra spannende onderneming. Eenmaal thuis zakte het loeizware ding, dat op wieltjes staat, muurvast tot zijn assen in de vette klei en we besloten al gauw dat het scheef gestrande hok met de eerste vorst wel op zijn plaats te krijgen moest zijn.

Toen ik de volgende morgen de dames kwam voeren stapte er tot mijn verbazing achter mij een geheel nieuwe kip uit het scheef gestrande hok. Met een kop alsof het de normaalste zaak van de wereld was voegde ze zich bij de anderen tijdens het ontbijt. Die kwam dus ook van de overkant en heette meteen “Buurvrouw”. Ok, ik wilde dus 3 a 4 kippen. Bij het ophalen kreeg ik er 5 voorverpakt in een kooitje, en met Toon en Buuv zat ik nu dus op 7. Nou ja, moet kunnen.

Die tolerantie had kennelijk een aanzuigende werking want nog geen week later trok er een haan met een harem van 4 jonge hennetjes hondsbrutaal ook het kleine hok in. + 5 dus. Het uiterlijk van de haan met zijn lange blonde manen gaf hem de naam Zack Wilde en de hennetjes die ‘s morgens achter op mijn hakken liepen bedelen waren per direct de “roepie roepies” refererend aan de Nepalese straatkindertjes die ons in de Himalaya op exact dezelfde wijze volgden en om Roepies vroegen.

Met de ruggengraat van een weekdier , het was wel duidelijk, we hadden nu dus kippen EN een haan. Oh oh.

Een aantal weken geleden, in een ietwat wanhopige bui, heb ik het Universum om _overvloed_ gesmeekt. Ik had specifieker moeten zijn. Ik bedoelde natuurlijk financieele mogelijkheden, maar er komen nu dus uit alle hoeken en gaten kuikentjes! De teller staat inmiddels op 52, en ik ben VEGETARISCH! Mijn groente tuin wordt totaal geplunderd en in plaats van diverse soorten sla, radijs en ui, kijk ik regelmatig naar een tuintje vol kipfiletjes.

Ondanks het gedoe dat het met zich mee brengt is het wel fantastisch om naar te kijken. Rustgevend ook. En uiteraard gaan er straks wat dames geportretteerd worden, daar schreeuwen ze om.

Comments are closed.