Nieuws

…ahum….

Het voelt als jongleren; kunstenaar zijn, maar daarnaast de rest van de taken van een volledige bedrijfsvoering ook uit moeten voeren.

Dat is dan van alle beroepen een beetje. Een beetje marketing, een beetje acquisitie, een beetje boekhouden, een beetje etaleren, een beetje schoonmaken enz enz.

Met een enorme scheppingsdrang is er eigenlijk helemaal geen plaats voor al die bijzaken. Dat loopt dus lekker van de rails. Helaas kan het 1 niet zonder het ander en ook de aandacht voor de website heeft er nogal onder geleden…

Met frisse moed geef ik mijzelf weer een schop onder de ****

Hoewel er al tijden geen update is verschenen heb ik niet stil gezeten en ben druk in de weer met het realiseren van een totaal concept voor een atelier expostie dit jaar.

Hierbij een tip van de sluier

 

 

Once Upon a Time – A Tale of Beauty Lost

 

Er was eens…. een wondere wereld vervuld van een kwetsbare schoonheid. De frêle creaturen van kunstenares Imke Meester zijn een verwijzing naar een tijd die misschien ooit is geweest.

Haar invoelingsvermogen en compassie met al wat leeft zijn terug te vinden in de serie sculpturen die de resten tonen van wezens die mogelijk hebben bestaan. De skelet achtige overblijfselen roepen diepe emoties op en laten de aanschouwer achter met een gevoel verwondering, weemoed en soms zelfs verdriet.

Met het creëren van deze tere wezens verwijst Meester naar de destructie van schoonheid en natuurlijke diversiteit. Een vingerwijzing naar de schijnbare achteloosheid waarmee daar aan voorbij wordt gegaan en er alleen nog skeletten resten.

De serie “Once Upon a Time” bestaat uit kleine wandsculpturen en breidt zich uit met grote buitenbeelden die in het donker tot hun recht komen. Het doel is om in 2016 een volledige expositie te realiseren.

1

Leave a Reply